Övriga arrangemang

Här finns en del övergripande trädgårdshändelser som vi tror kan vara av intresse, samt en del aktiviteter som arrangeras av våra medlemmar själva.

Gödselhämtning

under maj månad 2019
Färingsö

Även i år är vi välkomna att hämta hästdynga hos Mälarö Basjkir. Låt dyngan brinna och få en perfekt gödsel och jordförbättring till din trädgård.

(FORTSÄTT LÄSA ARTIKELN —>)

Äpplets Dag

25 september 2018

Den 25 september 2018 infaller temadagen Äpplets Dag för tredje gången i Sverige.

Riksförbundet Svensk Trädgård har tagit ett första initiativ till en ny landsomfattande temadag, Äpplets Dag. Flera intressenter, organisationer och verksamheter har visat intresse för och ställer sig bakom initiativet.

Huvudsyftet med dagen är att öka intresset för och kunskapen om svenska äpplen och skötseln av fruktträd. Inspirationen till Äpplets Dag kommer från England, där Apple Day firas sedan 1990.

Mer info finner du på www.appletsdag.se

Stockholm Urban Garden show

8-9 september 2018

Helgen den 8-9 september arrangerar Koloniträdgårdsförbundet Stockholm Urban Garden show i Drakenbergsparken (Tanto).

Västerorts Trädgårdssällskap har bokat ett bord under hela lördagen och hela söndagen för att kunna sälja växter, grönsaker, sylter, saft, mm. Är du intresserad av att vara med och sälja dina egna växter eller produkter, hör av dig till Helena Ewenfält (helewe@icloud.com). Ange vad du vill sälja samt vilken dag och tid du kan delta.

Mer info finner du på: stockholmurbangarden.se

och på denna affisch: Stockholm Urban Garden Show affisch