Program

Klicka här för att komma till pdf av programmet

Orres trädgård

UPPSKJUTET Trädgårdsbesök hos Tina och Johan Orre

uppskjutet till september / oktober 
Kvartstigen 1, Stenhamra

En trädgård med ett rikt utbud av både vanliga och mindre vanliga buskar, perenner och lökväxter. Damm med bäck. Växthus och grönsaksland.

Tina och Johan Orre berättar:
När man träder in genom grinden är det första man möter ett naturligt stenparti med berghällar och porlande vatten. Vandrar man sedan vidare kommer man till den formella delen av trädgården med gräsmatta och rabatter kantade av lavendel och klippt buxbom. I den del som vi kallar
trädgårdslunden trivs småbuskar, perenner och lökväxter och när man följer den mjukt slingrande stigen är det lätt att tiden bara försvinner – det finns ju bara så mycket att upptäcka. (FORTSÄTT LÄSA ARTIKELN —>)

Marie Louise Eklöf

Trädgårdens apotek

Onsdag den 6 september kl 18:00 
Tempus,  Beckombergavägen 3. T-Åkeshov

Marie Louise Eklöf, som i dag räknas till en av Sveriges främsta specialister på verkan av terapeutiska odlade och vilda örter, berättar hur och på vilket sätt kan du stödja din hälsa med hjälp av växterna i din trädgård. Under detta intressanta och mycket gröna fördrag delar Marie-Louise med sig av sin stora kunskap vilken kan ge dig många insikter om växters verkan.

(FORTSÄTT LÄSA ARTIKELN —>)

Roger Holt

Anpassa trädgården till värme och torka

Måndag den 5 oktober 18:00 
Tempus,  Beckombergavägen 3. T-Åkeshov

Roger Holt, biolog och trädgårdsmästare med långvarigt miljöengagemang, har samlat strategier för att trotsa motgångarna som kommer med ett varmare klimat. Små och större förändringar som vi måste tänka om när det gäller trädgårdens funktion och utseende. Vi får en genomgång av torktåliga växters strategier, växtval, designtips och arbetssätt för att underlätta.

Lotteri.

(FORTSÄTT LÄSA ARTIKELN —>)

Vårstädning på droskägare Axel Grevillius koloniträdgård. Dottern Brita drar en skottkärra och hennes man Åke Nordin krattar löv. 1952 FOTOGRAF: Ericsson, Vimar (Pressfotograf). Svenska Dagbladet

Stadsodlingens historia

Mådag den 2 november kl 18:00 
Tempus,  Beckombergavägen 3. T-Åkeshov

Om kålgårdar, uppkomsten av egnahemsrörelsen, kolonier och asfaltsblommor.
Föredrag av Ulrika Flodin Furås, odlande journalist, fotograf och författare. Ulrika designar stadsodlingar och museiträdgårdar, t.ex. till Naturhistoriska riksmuseet, Spritmuseet och är medskapare till Vasamuseets renässansträdgård.

(FORTSÄTT LÄSA ARTIKELN —>)