Trädgårdsmarknad 2017

Trädgårdsmarknad Åkeshofs slotts borggård – Välkommen!

Västerorts trädgårdssällskap bjuder in till trädgårdsmarknad på Åkeshofs slotts borggård söndagen den 27 aug kl 11.00 – 16.00. Köp lokalt odlade plantor, frukt, grönsaker, honung, snittblommor, rotfrukter och trädgårdsprylar. På slottet serveras prisvärd lunch mellan 11.30 – 14.00. Korv med bröd och kaffe och kaka kan du köpa 11.00 – 16.00 på borggården. Tipspromenad för barn och vuxna, historisk vandring, arboretumvandring, lotteri, trädgårdsprylar, barnaktivitet, loppis med trädgårdsprylar, boklåda, m.m.

Experter inom olika ämnen finns på plats. Några exempel på kompostkärl finns uppställda. Kom och ställ frågor och få goda råd.

Var med och tävla – tävlingen tyngsta squashen och/eller tyngsta pumpan är öppen för alla. Rösta på vackraste pelargonen.

Ta med släkt och vänner till en dag för hela familjen i trädgårdens tecken.

Välkommen!

Västerorts Trädgårdssällskap i samarbete med Åkeshofs slott, Studiefrämjandet och Bromma Hembygdsförening.Trädgårdsmarknad Västerorts trädgårdssällskap Eva Rönnblom xx

 

Squash o pumpa tävling

Var med och tävla!

Var med och tävla om vem som kan odla fram den tyngsta squashen och/eller pumpan. Den som vinner får diplom, en fin trädgårdsbok och hedern förstås. Tävlingsbidragen skall vara inlämnade för invägning till Ingrid Melin vid squash- och pumpaborden allra senast klockan 14.00. Tävlingen avgörs vid squash- och pumpabordet på trädgårdsmarknaden vid Åkeshofs slott söndagen den 27 augusti klockan 15.00. Mer information hittar du på vår hemsida www.vasterortstradgard.se under fliken Trädgårdsmarknad 2017 .

 

Loppisen

Kolla i dina förråd – VTS behöver trädgårdsprylar till marknadsloppisen

Till dig som vill lämna bidrag till Trädgårdsmarknadens loppis, ta kontakt med Helena Ewenfält helewe@icloud.com tel 0704002599. Helena tar emot och förvarar trädgårdsrelaterade loppissprylar som t.ex. trädgårdsredskap, krukor, urnor, statyer, trädgårdstomtar, hängmattor mm.

Boklådan

Rensa bokhyllorna

Till dig som vill skänka gamla trädgårdsböcker till Trädgårdsmarknadens boklåda ta kontakt med Christine Lilja chglilja@gmail.com tel 0708694531. Christine tar emot och förvarar böckerna fram till Trädgårdsmarknaden. OBS! Bara trädgårdsrelaterade böcker. Floror, trädgårdens fåglar, skadedjur i trädgården och dylikt går också bra.

 

Frivilliga

Volontär till VTs Trädgårdsmarknad

Till dig som vill ställa upp som volontär på trädgårdsmarknaden ta kontakt med Nina Thelin. nithe@telia.com tel. 0739356120. Vi behöver många volontärer bland annat vid loppisbordet, pelargontävlingsbordet, medlemsvärvarbordet, boklådan bordet med aktivitet för barn och vid lotteriet. På marknadsdagen kommer volontärerna 10.30, får schema av Nina och får veta var aktivitet är som de ska hjälpa till med. Nina skickar ut schema med tider och vad man ska hjälpa till med till volontärerna i god tid före marknadsdagen. Ställ upp för ditt trädgårdssällskap – Vi behöver dig!

 

Passa på! Var med och ha ett säljbord 

Säljare med eget bord på VTs Trädgårdsmarknad

Som medlem i Västerorts Trädgårdssällskap är du välkommen att ha ett eget bord och sälja på VTs Trädgårdsmarknaden på Åkeshovs slotts borggård. Det du säljer ska ha anknytning till trädgård som t.ex. egenodlade grönsaker, plantor, frukt, snittblommor, rotfrukter, honung lökar, frön eller egentillverkade trädgårdsprylar. Bara medlemmar i VTs kan ha eget bord och sälja på VTs Trädgårdsmarknad. Anmälan, boka en plats på borggården och mer information om vad som gäller för att vara med och sälja, kontakta Eva Rönnblom eva.ronnblom@gmail.com eller på tel 08-252075. Anmälan om att man vill vara med och sälja görs för vår planerings skull så snart som möjligt men absolut senast måndagen den 24 juli. Här nedan ser du vad som gäller under marknadsdagen.

Viktigt VTS står för polistillstånd, organisation, annonsering, planering och allt arbete inför Trädgårdsmarknaden. Arbetsgruppen för Trädgårdsmarknaden arbetar helt ideellt. Säljaren betalar 5% av summan som man sålt för under dagen till vår kassör Ulla-Karin Lindqvist som är på plats på borggården och prickar av vilka som har betalat.

Säljarna tar med eget bord och får en plats på borgården när de anmäler att de vill vara med. I god tid innan marknaden skickar VTs ut en skiss över borgården där respektive säljares plats är markerad.

Säljarna bidrar med varsin vinst (1 st) till VTS lotteri t.ex. en burk honung, en fin planta, en kartong ägg, en korg med grönsaker, en bok eller något annat av det man säljer. Det VTs lotteri eventuellt får in i pengar går oavkortat till Vts medlemmar i form av föredragshållare och lokalhyra, dvs. till VTs medlemssammankomster.

Säljarna kommer till borggården klockan 10.00 en timme innan marknaden öppnar. Inte tidigare då slottet har övernattningsgäster som inte får störas. Det är tillåtet att köra in bilen på borggården och lasta av bord och det man ska sälja. Sedan kör man så snart som möjligt bort bilen från borggården. Inga bilar får stå på borggården under Trädgårdsmarknadsdagen.

Säljarna stannar kvar till klockan 16.00 då marknadsdagen är slut. Skulle man absolut behöva lämna tidigare så ta kontakt med någon med grönt värdinneband och fråga efter Ulla – Karin Lindqvist eller Eva Rönnblom.