Trädgårdsmarknad

Vi hoppas att vi snart kan arrangera nästa trädgårdsmarknad men troligen blir det inte möjligt förrän 2022. Så håll ut!

 

Vi kan drömma oss tillbaka till  Trädgårdsmarknaden på Åkeshofs slotts borggård 2019

Klicka här för affisch i pdf-format

Västerorts trädgårdssällskap bjuder in till trädgårdsmarknad på Åkeshofs slotts borggård söndagen den 25 aug kl 11.00 – 16.00. Köp lokalt odlade plantor, frukt, grönsaker, honung, snittblommor, rotfrukter och trädgårdsprylar. Vi har även tävlingar, tipspromenad för barn och vuxna, lotteri, barnaktivitet, vandringar, loppis med trädgårdsprylar, boklåda, m.m.

Experter inom olika ämnen finns på plats. Kom och ställ frågor och få goda råd.

Var med och tävla – tävlingarna Tyngsta squashen, Tyngsta pumpan, Längsta gurkan och Vackraste blombuketten är öppen för alla. Vackraste pelargonen är öppen för medlemmar. Kom och rösta och vinn priser.

På slottet serveras vegobrunch, salladsbuffé med vegovarmrätt samt kaffe och kaka mellan 11.00 -15.00. Två sittningar 11.00 – 13.00 13.00 -15.00. Bord bokas i god tid via mejl eat@akeshofsslott.se.

Korv med bröd och kaffe och kaka kan du köpa 11.00 – 16.00 på borggården.

Ta med släkt och vänner till en dag för hela familjen i trädgårdens tecken.

Välkommen!

Västerorts Trädgårdssällskap i samarbete med Åkeshofs slott och Bromma Hembygdsförening.Trädgårdsmarknad Västerorts trädgårdssällskap Eva Rönnblom xx

 

Vackraste pelargonen

Var med och tävla!

Medlemmar har fått köpa en hemlig stickling för 20 kr på årsmötet i mars.  Odla upp din stickling till en fin pelargonplanta och ta med den till marknaden och var med i vår pelargontävling. Tävlingsbidragen lämnas på marknadsdagens förmiddag till Maria Rosengren och Lotta Berthner vid tävlingsbordet. Vinnare utses på marknadsdagens eftermiddag. Pris delas ut till vinnaren. Första, andra och tredjepristagarna får diplom. Besökare får rösta på vackraste pelargonen. Bland de som röstat drar vi en vinnare som får en fin pelargonplanta i pris.

Inlämning kl 10.45-11.15.
Röstning kl 11.30-13.30.
Prisutdelning kl 14.
 

Har du några frågor runt pelargontävlingen kontakta Lotta Berthner, lberthner@gmail.com, eller Maria Rosengren, maria.s.rosengren@gmail.com.

 

Gurka-, Squash- och Pumpatävling

Var med och tävla!

Var med och tävla om vem som kan odla fram den tyngsta squashen, den tyngsta pumpan eller den längsta gurkan. Tävlingsbidragen skall lämnas in för invägning till Ingrid Melin vid tävlingsbordet. Vinnare utses på marknadsdagens eftermiddag. Den som vinner får pris och hedern förstås. Första, andra och tredjepristagarna får diplom. Besökare får gissa vikter och längder. Bland de som röstat drar vi en vinnare som får en pumpa, squash eller gurka i pris.

Inlämning kl 11-14.
Gissa vikt/längd kl 11-14.
Prisutdelning kl 14.30.

Frågor om dessa tävlingar ställs till Ingrid Melin, ingrid.v.melin@gmail.com.

 

Vackraste Blombuketten

Var med och tävla!

Sätt ihop en fin bukett av blommor från egen täppa och var med i vår blombukettävling. Ta med buketten och egen vas (så att du får en vas som passar till buketten) och lämna in till Elizabeth Eriksson vid tävlingsbordet på marknadsdagens förmiddag. Vinnare utses på marknadsdagens eftermiddag. Pris delas ut till vinnaren. Första, andra och tredjepristagarna får diplom. Besökare får rösta på vackraste blombuketten. Bland de som röstat drar vi en vinnare som får en fin bukett i pris.

Inlämning kl 11-12.
Röstning kl 12.15-14.30.
Prisutdelning kl 15.

Frågor om bukettävlingen ställs till Elizabeth Eriksson, elizsson@gmail.com-

 

Loppisen

Kolla i dina förråd – VTS behöver trädgårdsprylar till marknadsloppisen

Till dig som vill lämna bidrag till Trädgårdsmarknadens loppis, ta kontakt med Helena Ewenfält, helewe@icloud.com, 070-400 25 99. Helena tar emot och förvarar trädgårdsrelaterade loppissprylar som t.ex. trädgårdsredskap, krukor, urnor, statyer, trädgårdstomtar, hängmattor mm.

 

Boklådan

Rensa bokhyllorna

Till dig som vill skänka gamla trädgårdsböcker till Trädgårdsmarknadens boklåda ta kontakt med Ulla-Karin Lindqvist, uk.lindqvist@gmail.com. Ulla-Karin tar emot och förvarar böckerna fram till Trädgårdsmarknaden. OBS! Bara trädgårdsrelaterade böcker. Floror, trädgårdens fåglar, skadedjur i trädgården och dylikt går också bra.

 

Frivilliga

Volontär till VTs Trädgårdsmarknad

Till dig som vill ställa upp som volontär på trädgårdsmarknaden ta kontakt med Nina Thelin. nithe@telia.com tel. 073 935 61 20. Vi behöver många volontärer bland annat vid loppisbordet, tävlingsborden, medlemsvärvarbordet, bordet med aktivitet för barn och vid lotteriet. På marknadsdagen kommer volontärerna 10.30, får schema av Nina och får veta var aktivitet är som de ska hjälpa till med. Nina skickar ut schema med tider och vad man ska hjälpa till med till volontärerna i god tid före marknadsdagen. Ställ upp för ditt trädgårdssällskap – Vi behöver dig!

 

Passa på! Var med och ha ett säljbord 

Säljare med eget bord på VTs Trädgårdsmarknad

Som medlem i Västerorts Trädgårdssällskap är du välkommen att ha ett eget bord och sälja på VTS Trädgårdsmarknad på Åkeshovs slotts borggård. Det du säljer ska ha anknytning till trädgård som t.ex. egenodlade grönsaker, plantor, frukt, snittblommor, rotfrukter, honung, lökar, frön eller egentillverkade trädgårdsprylar. Bara medlemmar i VTS kan ha eget bord och sälja på vår Trädgårdsmarknad. Anmälan, boka en plats på borggården och få mer information om vad som gäller för att vara med och sälja, kontakta Eva Rönnblom eva.ronnblom@gmail.com eller på tel 08-25 20 75. Anmälan om att man vill vara med och sälja görs för vår planerings skull så snart som möjligt men absolut senast måndagen den 22 juli. Här nedan ser du vad som gäller under marknadsdagen.

Viktigt VTS står för polistillstånd, organisation, annonsering, planering och allt arbete inför Trädgårdsmarknaden. Arbetsgruppen för Trädgårdsmarknaden arbetar helt ideellt. Säljaren betalar 100 kr i anmälningsavgift för sin plats på borggården (ca 2m) till Eva Rönnblom.

Säljarna tar med eget bord och får en plats på borggården när de anmäler att de vill vara med. I god tid innan marknaden skickar VTs ut en skiss över borggården där respektive säljares plats är markerad.

Säljarna bidrar med varsin vinst (1 st) till VTS lotteri t.ex. en burk honung, en fin planta, en kartong ägg, en korg med grönsaker, en bok eller något annat av det man säljer. Det lotteriet eventuellt får in i pengar går oavkortat till VTS medlemmar i form av föredragshållare och lokalhyra, dvs. till VTS medlemssammankomster.

Säljarna kommer till borggården klockan 10.00 en timme innan marknaden öppnar. Inte tidigare då slottet har övernattningsgäster som inte får störas. Det är tillåtet att köra in bilen på borggården och lasta av bord och det man ska sälja. Sedan kör man så snart som möjligt bort bilen från borggården. Inga bilar får stå på borggården under Trädgårdsmarknadsdagen.

Säljarna stannar kvar till klockan 16.00 då marknadsdagen är slut. Skulle man absolut behöva lämna tidigare så ta kontakt med någon med grönt värdinneband och fråga efter Eva Rönnblom.