Övriga arrangemang

Dags att hämta hästgödsel!

april – 15 juni 2022

Vi är välkomna att hämta som vanligt i Mälarö Baskirs hage på Färingsö. Hästarna är inte där nu och det går bra att hämta fram till och med den 15 juni.
Ta med egen spade och egna påsar förstås. Det går att köra bil ända fram men tänk på att inte köra in i hagen om det är allt för blött i backen. Dels blir det hjulspår och risken finns att man kan köra fast.

Vägbeskrivning från Brommahållet: Vid Tappström sväng in till höger mot Färingsö. Kör Färentunavägen fram mot Skå Kyrka, mitt emot kyrkan sväng höger in på Kumlavägen. Kör ca 2 km (passera Sommarängsvägen och Björkbacken på din högra sida). Sväng in till vänster in i hagen innan du kommer fram till det vita huset på vänster sida. Gödselstacken finns längst upp i hagen.

Nu är det äntligen dags att fixa till i trädgården! Vi vill också passa på att önska alla medlemmar en riktigt GLAD PÅSK!

Styrelsen Västerorts Trädgårdssällskap 

Här finns en del övergripande trädgårdshändelser som vi tror kan vara av intresse, samt en del aktiviteter som arrangeras av våra medlemmar själva.

Trädgårdscirklar

2021, start 19 eller 20 juni

Vill du vara med i en trädgårdsbesökscirkel?

Hösten 2019 hade Västerorts Trädgårdssällskap två väldigt uppskattade trädgårdsbesökscirklar där deltagarna besökte varandras trädgårdar. Vi fick tillfälle till inspiration och möjlighet att diskutera trädgårdsfrågor. Förra sommaren 2020 medförde Corona att vi fick lov att ställa in besökscirklarna.

Nu i år är läget tyvärr inte som vi hade hoppats men vi vill gärna försöka göra en eller två cirklar enligt alla Corona-regler och föreslår därför följande:

1. Vi startar först i slutet av juni då de flesta som är med har fått sina vaccinationer.

2. Vi har träffarna på söndags-alternativt lördagseftermiddagarna vid 14.00 tiden så att vi kan fika tillsammans utomhus. Blir det busväder får vi ställa in då vi inte kan fika inomhus. Den som har trädgårdsbesöket bjuder på fika utomhus.

3. Vi är 6-8 personer per trädgårdsbesökscirkel.

Praktiskt går det till så att du anmäler dig till en av cirklarna.
När vi ser intresset så får du en bekräftelse på att du är med.
Sen träffas ni en första gång och då bestämmer ni vilka datum som skall gälla framöver.

Tycker du att det här verkar kul – välkommen med din anmälan!

Mejla anita.osterlind@gmail.com.
På anmälan anger du namn, adress och telefonnummer och vilket startdatum du föredrar.
Cirkel 1 start den 19 juni.
Cirkel 2 start den 20 juni.