Besök i Georg och Lotta Ederlyis nya trädgård

Tisdag den 18 juni 2024  kl 18:00 
Brinkvägen 55, Täby

Lotta berättar: ”I augusti 2020 flyttade vi från vårt hus och vår härliga trädgård i Duvbo till det då ombyggda och totalrenoverade huset i Täby, som vi 8 månader tidigare köpt som ett renoveringsobjekt. I samband med dränering och byte av ledning till gatan demolerades så gott som allt på tomten, och vi fick samtidigt en plötslig insikt i odlingsbegränsningarna. Det var berg under ett tunt lager lerjord, späckad med sten i olika storlekar, asprötter och rotogräs av värsta slag. Marken såg ut som ett månlandskap, men ogräset överlevde. Här skulle alltså vår nya drömträdgård växa fram.

Trädgårdsanläggarna var bokade till hösten 2020, men det dröjde till mars 2021 innan de kom, och först mot slutet av maj blev de klara. Nu kunde vi börja plantera i vår nya trädgård. I trädgården har vi växthus och köksträdgård för att odla ätbart, samt en damm. Vi har även ett uterum/orangeri för övervintring av medelhavsväxter.
Kunskap och inspiration från föredrag, seminarier, trädgårdsbesök med mera har vi försökt omsätta i praktiken, särskilt med tanke på biologisk mångfald samt vattenhushållning för att möta extremväder med torka och skyfall. Vi har gjort ett schema för vattning av olika växter. Det underlättar när så gott som allt är nyplanterat.” 

Kostnad: Fika 40 kr.

Anmälan: Görs via mejl till info@vasterortstradgard.se senast 2 dagar före aktiviteten.

Välkomna! 

Hitta hit: