Bilder och berättelser om blommor

Måndag den 17 oktober 2022  

Man kan inte annat än imponeras av Gunnar Kaj, när han berättar om hur han, utifrån egna idéer, arrangerat blomsterarrangemangen på 14 Nobelfester samt utsmyckningar av muséer och utställningar världen över. Han berättade om olika trix för att få växterna att hålla och avslöjade att det behövdes 30 personer i tre dagar för att få allt på plats inför Nobelfesten.
Men, det handlade inte mest om de fina salongerna, utan om att vi alla kan ta vara på och gå ut och plocka växter i trädgården och i naturen och blanda vilt och odlat. Själv har han också inspirerat till den trend som är idag: att komma tillbaka till arrangemang med torkade växter – dock på ett mer fantasifullt sätt än 80-talets dammsamlande uppsättningar.

Det blev ett fullsatt arrangemang med 70 entusiastiska medlemmar. Några i styrelsen hade tagit med växtmaterial, som Gunnar Kaj arrangerade till en vacker bukett som lottades ut bland medlemmarna och Kerstin var den lyckliga vinnaren! På vägen ut skänkte Eva Rönnblom sticklingar av frilandsfuchsia som alla fick med sig hem.

Vi gick alla hem nöjda och glada.
Tack Gunnar Kaj för en fin kväll och för att vi får låna nedanstående bilder.

Bild med dukning och bild med björkkjol: Foto Gunnar Kaj.