Gödselhämtarträff

Söndag den 17 april 2016

Efter en regnig morgon sprack himlen upp lagom till det var dags att ge sig av till dagens sammankomst. Idag träffades vi ute på Färingsö för att hämta gödsel från Annas hästar på Stall Mälarö Basjkir.
Det var en hel del medlemmar som mellan 11 – 13 tagit chansen att helt utan kostnad få möjlighet att förse rabatterna där hemma med prima näring.
Vi var utrustade med sopsäckar, skyfflar, handskar och skottkärror. Gödseln fick vi hämta i en stor container som nästan var fylld till bredden. Ivrigt satte ösandet igång för att fylla säckarna och det kånkades och bars bort till bilarna.

 

Det var bra att deltagarna kom lite utspritt för emellanåt var det nästan trångt i containern. Stallpersonalen kom ibland förbi och fyllde på och undrade vad i all världen vi skulle göra med all gödsel. Men var tacksamma för att vi tog reda på den. Stallen får idag betala för att bli av med sin gödsel.

Lilly, som ordnat så att vi kunde hämta gödsel, hade dukat upp en litet fikabord där hon bjöd på te och kaffe och en kaka därtill. Även Lillys sista burk med egentillverkad honung av nektar från lindarna i Svartsjö slottsträdgård fanns på bordet. Det smakade gott med en kopp efter kroppsarbetet.

Nu ligger mina säckar här hemma och jag får tålmodigt vänta till nästa vår då gödseln är välbrunnen och klar att läggas ut i rabatter och trädgårdsland.

Stort tack till Lilly för allt du fixat, kontakten med Anna, fika och skyltarna efter vägen så vi hittade!
Även ett stort tack till Anna och hennes hästar i Stall Mälarö Basjkir för att vi fick komma!

Anna låter hälsa att behöver någon mer gödsel är det bara att komma förbi och hämta! Mer info finns på Malarobasjkir.se