Guidad visning av Vintervikens trädgård

Måndag den 16 augusti 2021 kl 18.00
Mötesplats: Framför restaurangen Vinterviksvägen 30

Christer Pettersson, ordförande för den ideella föreningen Vintervikens trädgårdar sedan 10 år tillbaka, guidar oss.

Vintervikens Trädgård är en visningsträdgård med kulturverksamhet som drivs av föreningens medlemmar. Trädgården är en plats för gemensamt skapande, arbete och rekreation. Dalsänkan Vinterviken mellan Aspudden och Gröndal var länge ett industriområde där Nobels olika företag hade sprängmedelsfabrik och andra verksamheter ända fram till 1980-talet. Efter det har området långsamt omvandlats till rekreationsområde med promenadstråk, koloniträdgårdar, badplatser och vår visningsträdgård.

Namnet Vinterviken kommer av att viken förr var en del av en isbelagd vinterväg från Fittja in till Hornstull. De första delarna av Vintervikens trädgård anlades under kulturhuvudstadsåret 1998. Hösten 1999 bildades en ideell förening för att driva och utveckla idén om en visningsträdgård i Vinterviken vidare. Under åren har trädgården förändrats och utvecklats på ett organiskt sätt, hela tiden med de ideella arbetsinsatserna som grundförutsättning.

Läs mera på http://vinterviken.com

Fika: restaurangen/fiket har öppet till 21.00 så stanna gärna kvar efter visningen.
Medlem fri entré. Medföljande gäst 50 kr entré. Välkomna!

Anmälan: Görs via e-post till info@vasterortstradgard.se senast den 13 augusti.

Hitta hit: Res helst kollektivt
•T-bana Aspudden. Följ skyltning mot Vinterviken. Gå in på gångvägen vid Aspuddens skola och håll höger nerför branten tills du kommer till Vinterviksvägen. Trädgården ligger till höger efter ca 100m.
•T-bana Liljeholmen. Gå igenom lekplatsen Fruktparken ner till sjön Trekanten och följ sjön runt till Blommensbergsskolan. Följ grusvägen under Essingeleden förbi sporthallen. Trädgården ligger på vänster sida efter ca 300m.
•Tvärbanan, hpl Gröndal. Följ skyltning mot Vinterviken från Gröndals kyrka runt Fågelsångens koloniträdgårdar, tills du kommer till Blommensbergsskolan, sedan enligt ovan.
•Buss 133 från Liljeholmen, hpl Gröndal alt Mörtviken.
•Pendelbåt 89 från Ekerö. Från Tappström 16.30 framme vid Vinterviksvägen 17.07

Med bil. Tyvärr finns ingen parkering. Man kan lämna av vid Vinterviken om någon har svårt att gå längre sträckor och sedan parkerar man under Essingeleden vid Blommenbergsskolan.
Följ sen grusvägen under Essingeleden förbi sporthallen. Trädgården ligger på vänster sida efter ca 300m.