Bind en dörrkrans till advent

Torsdag den 24 november 2016

Vilket julkalas och vilken fantastisk kväll!

Vi hade i år tillgång till en större lokal, Tempus, vilket gjorde att fler kunde anmäla sig och anmälningarna strömmade snabbt in till denna årets sista träff. Vi blev drygt 30 personer.

Många kom i god tid och en förväntansfull stämning infann sig genast i lokalen.
Vi möttes av ett vackert dekorerat fikabord som dignade av läckerheter och ett vinstbord som bågnade av fantastiskt vackra och exklusiva saker. Vi började med att fika och därefter drog lotteriet igång. Flera av deltagarna fick en fin vinst att ta med hem.

Ett överdåd av grönt möttes vi av, som var framdukat och skulle användas till kransarna under kvällen. Att det fanns en sådan variationsrikedom i det vintergröna blev man påmind om. Där fanns gran, idegran, buxbom, hiba, tuja, hemlock, tall och murgröna. Allehanda kottar och kvistar och övriga dekorationer var också fantasifullt och rikt representerade.
En intensiv koncentration infann sig när det blev kransdags. Efter introduktionen och när man fått sin grundstomme till kransen, var alla ännu mer peppade och ivriga att sätta igång. Sedan var det bara att fritt välja och fantisera för skapa sin högst personliga krans.

Vilka fantastiskt fina kransar det blev!