Nyttan och nöjet av det gröna apoteket

Torsdag den 9 maj 2019
Tempus

Under denna kväll kommer Marie-Louise Eklöf, som i dag räknas till en av de främsta specialisterna på terapeutisk användning av vilda örter, att guida oss in i det gröna apotekets givande värld. Kvällen inleds med ett inspirerande föredrag på Tempus om hur du kan lägga upp ett grönt apotek. Hur och på vilket sätt örterna kan stödja och befrämja din hälsa. Vi fortsätter sedan ut med en intressant vandring i Judarskogen, Åkeshov.
Marie-Louise leder oss över vårliga marker för att titta, tugga och gnugga på örter och blad. Ta gärna med block och penna. Det blir en massa råd och tips om läkeörter, läketräd och trendiga ogräs, som du kan använda

Det blev en fantastiskt trevlig kväll med Marie-Louise som entusiastisk och kunnig föredragshållare och inspiratör. Hennes intresset för läkeörter startade för 25 år sedan när hon, som då var sjukgymnast, fick höra att en kund sedan elva år haft problem med en fistel. Nyfikenheten växte hos Marie-Louise och hon läste sig till grobladets förmåga att läka sår. Kunden med problem provade omläggningar med tvättade och stötta groblad på sin fistel och efter ett antal behandlingar så tömde sig fisteln, på ett dramatiskt sätt, och huden läkte. Det gick ett sus igenom oss närvarande, som precis som Marie-Louise, tyckte det var fantastiskt. Det var upptakten till att Marie-Louise utbildade sig, under 4 år i England, till läkeörts-terapeut. Det var otroligt mycket fakta som förmedlades och Marie-Louise poängterade tre saker som måste till om man skall tillägna sig ett eget apotek baserad på örter:

1. Kunskap – massor av kunskap
2. Tålamod
3. Tillit

Så det var många som köpte Marie-Louise böcker i slutet av vårpromenaden. För det var så mycket kunskap att hålla i huvudet! Vi var alla imponerade över all fakta som förmedlades och den kunskap om de verksamma substanserna i växterna som gör att det fungerar.
Vill man veta mer så kan man besöka Inspira örthandelsbod på Rörstrandsgatan 42 i Stockholm till exempel en måndag, få ett fotbad, sällskapste och läsa i böckerna på plats. Alla kan dock riskfritt gå ut och plocka de späda och nyttiga nässorna och samla in och ät upp alla era vackra maskrosor, både blad, stam och blomma!
Tack Marie-Louise för föredraget och vi ser fram emot mer information nästa år när din nya bok kommer ut!

Mer inspiration finns på inspira.cc eller Marie-Louise på Youtube.