Trädgårdsbesök hos Eva och Ulf Andersson

Torsdag den 2 juni 2016

En solig och varm försommarkväll besöker vi Ulf och Eva Anderssons trädgård i Sollentuna. Under 11 år har Ulf förvandlat deras starkt sluttande skogstomt till en rofylld trädgårdsmiljö med inspiration från fjärran östern.

Först får vi en guidar tur genom trädgården och Ulf berättar hur han steg för steg skapat den ena rummet efter de andra. Genom att ta vara på alla stenar som grävts upp har han nu terrasserat trädgården. När Ulf placerat ut sina stenar, gjort stensättningar och byggt sina träkonstruktioner ”målar” han slutligen med växter. Några av hans favoriter är funkia, bambu och prydnadsgräs.

 

Vi vandrar på smala slingrande stigar och bedåras av den asiatiska paviljongen som omgärdas av ett perfekt krattat grushav innan vi tar en sväng in i det lilla gemytliga växthuset. Slutligen klättrar vi upp för tre trappor vid trädäcken runt ett utespa och får en hänförande utsikt över nejden. Efter rundvandringen bjuder Eva på nybakade kakor och vi får sedan möjlighet att strosa runt på egen hand och njuta av stillheten och allt det vackra.
www.paviljonguffe.blogspot.se