Trädgårdsbesök hos Lotta och Georg Erdelyi

Onsdag den 14 augusti 2019
Högåsvägen 18 Sundbyberg

Lotta Erdelyi berättade med glädje och lust om sin trädgård för oss trettiotal medlemmar, som kommit för att titta och förundras… Huset ligger i ett s.k. ”egnahemsområde” som bildades 1920-talet. Idag är området klassat som riksintresse. Stora, gamla ekar påminner om områdets historia.

I den södervända entréträdgårdens mitt står en stor smalbladig silverbuske. Silvertemat upprepas med flera silverpäron, som tillsammans med perenner runt den grusade planen ger ett ljust och luftigt intryck. I fullt söderläge finns en solig sittplats omgiven bl.a. av mullbär, persikor och några jordgubbar i stora kärl.

Ingången till huset i öster nås genom en portal med både klematis och en stor gammal buskpion, flera silverpäron knyter ihop till en helhet med entrén.

En skogsbacke skyddar på nordsidan där en stor nyttoträdgård med både grönsaker och bärbuskar ligger. Många av grönsakerna odlas i stora krukor med framgång. En stor altan kompletterar den mera insynsskyddade sidan. På gaveln i öster finns en stor damm och ett vackert växthus.

En kopia av planteringsschemat bifogas nedan tillsammans med en lista på favoritgrönsaker.

Kicka här för trädgårdsskiss i pdf-format

Klicka här för en lista på favoritgrönsaker i pdf-format