Orres trädgård

Trädgårdsbesök hos Tina och Johan Orre

Söndag den 13 september 2020 kl 10-12
Kvartsstigen 1, Stenhamra

46 glada medlemmar från Västerorts Trädgårdssällskap besökte söndagen den 13 september Tina och Johan Orres Trädgård i Stenhamra. Det var som att kliva in i en oas. Trots att vi befann oss i mitten av september blommade här för fullt. Det fanns något att hitta för alla vare sig det gällde odling av ätbart och sommarblommor eller perenner, gräs, woodland, vanliga och ovanliga träd och buskar. Vi hade tur med vädret och kunde sprida ut oss på de flertaliga sittplatserna och njuta av kaffe och hembakad kaka i solskenet. Några passade också på att få odlingsråd av Johan och Tina. Vi var nog flera som önskat att vi haft Orres bäck och damm i vår egen trädgård och många som gick hem med idéer till den egna trädgården.

Tina och Johan Orre berättar:
När man träder in genom grinden är det första man möter ett naturligt stenparti med berghällar och porlande vatten. Vandrar man sedan vidare kommer man till den formella delen av trädgården med gräsmatta och rabatter kantade av lavendel och klippt buxbom. I den del som vi kallar
trädgårdslunden trivs småbuskar, perenner och lökväxter och när man följer den mjukt slingrande stigen är det lätt att tiden bara försvinner – det finns ju bara så mycket att upptäcka.

Så småningom kommer man fram till bäckravinen med sitt porlande vatten som mynnar ut i dammen där näckrosorna blommar. Trädgårdens storlek 4000 kvm. Trädgårdens ålder 5 år.
Varmt välkommen till oss!