Trädgårdsbesök på Malmgården

Tisdag den 9 maj 2017
Malmgårdsvägen 53, Stockholm

Ett trettiotal förväntansfyllda medlemmar hade hittat fram till denna undangömda och fridfulla trädgårdspärla på Söder, med gynnsamt odlingsläge på historisk trädgårdsmark. Den uppfördes på 1660-talet och har bl a använts som lantställe för vinhandlare Werner Groen boende i Gamla Stan och långt senare som skyddshem för flickor under ledning av socialarbetaren Elsa Borg. Sedan 1983 drivs verksamheten av en stiftelse med handelsträdgård enligt biodynamiska principer och ett enkelt café.
Verksamhetsansvariga Inger Möller berättade lågmält och passionerat för oss om inriktning och verksamhet. Och guidade oss sedan under vandring genom den förtrollande vackra trädgården, denna underbara soliga men kyliga majkväll. Verksamheten bedrivs som terapi för unga vuxna där arbetet i trädgården är det centrala. De tog över en ”ruin” och har så småningom hittat formen med snittblomsfält och grönsaksodling.

Man vill även vara en träffpunkt i Rudolf Steiners anda och har öppet för allmänheten onsd, torsd, fred kl 11-15 från att magnoliaträdet blommar fram till midsommar och från augusti till frost. Julmarknad varje år och magnoliafest med hemgräddade våfflor.

PS.
I sitt arbete använder man den antroposofiska ”Så och skördekalendern”, som finns att köpa på butiken Källan i nära Brommaplan. DS