Utflykt till Uppsala linneanska trädgårdar

Söndag den 19 juni 2016

Femton glada och förväntansfulla medlemmar samlades vid Brommaplan en söndagsmorgon mitt i juni för årets trädgårdsutflykt, som i år gick till Uppsala linneanska trädgårdar. Liksom vid förra årets utflykt samåkte vi i egna bilar.
Vi inledde med en guidad visning av Linnés Hammarby, som var Carl von Linnés sommarbostad – en unik 1700-talsmiljö och ett grönskande utflyktsmål strax söder om Uppsala.
Efter en välsmakande lunch på Hammarby och promenad i Linnés fotspår besökte vi Linnéträdgården inne i Uppsala, där Linné också hade sin professorsbostad och bedrev sin undervisning.

Vårt sista besök på resan var Botaniska trädgården vid Uppsala universitet som tillsammans med Linnéträdgården utgör Sveriges äldsta botaniska trädgård.
Vår guide delade entusiastiskt med sig av sin kunskap om trädgården och Linné under den sköna vandringen där vi bl.a. fick se orangeriet, den storstilade barockträdgården och många rara växter.

Efter en glass/fika var det sedan dags att återvända till Bromma uppfyllda av en trevlig, fullmatad och mycket lärorik dag.